Back to top

Consiliere în adicții

Programul de consiliere este o rutină clinică destinată să-l ajute pe dependent să se oprească din consum și să trăiască o viață senină în abstinență, dar oferă sprijin și membrilor familiei să se recupereze din efectele traiului cu persoana dependentă și să învețe un mod nou de a trăi.

Elementele principale sunt educația despre alcoolism ca boală și nevoia de abstinență totală; apoi, explorarea spiritualității din perspectiva principiilor de recuperare, învățarea unor căi de a face față stresului și oferirea de suport comunitar prin programe ca AA, NA, JA sau Al-Anon.

Programul include ședințe de consiliere individuală și participarea la grupul de consiliere, care este facilitat de un consilier în adicții și un consilier de egali. Întâlnirile bi-săptămânale se desfășoară pe o durată de 3-9 luni, combinate cu participarea la grupuri de suport.<

Continuarea programului și după încheierea programului ambulatoriu de consiliere face parte din munca de recuperare. Recuperarea nu se încheie o dată cu ieșirea din grupul de consiliere, ci mai degrabă, abia atunci începe munca mai dificilă.