Back to top

Jocuri de noroc

Dependenţa de jocuri de noroc distruge relaţiile, interferează cu responsabilităţile de acasă şi de la locul de muncă şi conduce la catastrofă financiară. Poţi face chiar şi lucruri pe care nu credeai că ai fi în stare să le faci, cum ar fi furtul pentru a obţine bani pentru jocuri de noroc sau luarea din banii destinaţi copiilor şi/sau familiei.

Dacă eşti gata să admiţi că ai o problemă şi cauţi ajutor, poţi depăşi problema dependenţei de jocurile de noroc.

SIMPTOMELE DEPENDENȚEI

E posibil să ai o problemă cu jocurile de noroc  dacă :

  • Simţi nevoia de păstra secretul cu privire la jocurile de noroc. S-ar putea să joci în secret sau să minţi despre cât de mult joci, având sentimentul că nimeni nu va înţelege sau că îi vei surprinde cu un câştig mare pe cei din jur.
  • Ai probleme în a te controla cu privire la jocurile de noroc. Odată ce ai început să joci, poţi să pleci? Sau te simţi obligat să joci până când pierzi şi ultimii bani, mărind din ce în ce mai mult miza pentru a recupera ceea ce ai pierdut?
  • Joci chiar şi atunci când nu ai bani. Un semnal de alarmă este atunci când eşti din ce în ce mai disperat în a-ţi recupera pierderile. Te simţi împins să împrumuţi, să vinzi sau chiar furi lucruri pentru a face rost de bani pentru jocuri de noroc. Este un cerc vicios. Ai putea crede sincer că jucând pe mai mulţi bani este singura modalitate de a câştiga înapoi banii pierduţi.
  • Familia şi prietenii sunt îngrijoraţi pentru tine. Negarea prelungeşte problema. În cazul în care prietenii şi familia sunt îngrijoraţi, să-i asculţi cu atenţie. Aruncă o privire asupra modului în care jocurile de noroc îţi afectează viaţa.

A cere ajutor nu e un semn de slăbiciune. Așa că te așteptăm pentru a vedea cum poți redeveni liber și fericit fără lanțul jocului compulsiv.

Ne bucurăm să anunțăm că a fost inițiat și un grup de suport pentru recuperarea din dependența de jocuri de noroc. Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați, păstrând în minte că atât confidențialitatea dvs., cât și a celor deja participanți va fi pe primul loc.

Puteți afla mai multe informații și prin intermediul site-ului comunității de jucători anonimi din România www.jucatorianonimi.ro

BOALA ADICŢIEI AFECTEAZĂ TOATE DIMENSIUNILE PERSOANEI CONSUMATOARE, PRECUM ŞI PE TOŢI MEMBRII FAMILIEI ACESTEIA!
SINGURA SOLUȚIE ESTE ABSTINENȚA TOTALĂ!