Back to top

Noutăți

Noi credem că recuperarea este posibilă și nu obosim să transmitem acest mesaj. Aici puteți găsi informații, atât despre activitățile noastre cât și despre conceptul de boală a adicției, studii de actualitate și diferite etape din procesul de recuperare precum și rolul familiei în tot ce se întâmplă pe parcursul consumului și, apoi, pe perioada abstinenței.

Vă invităm la o primă conferință multidisciplinară despre modele actuale folosite în explicarea și în tratamentul eficient al adicțiilor. Vom avea alături profesioniști din domeniul socio-uman (medici, psihologi, asistenți sociali, preoți, profesori) și consilieri în adicții formați după Modelul Minnesota care vor oferi informații despre abordări contemporane, tehnici și instrumente care și-au dovedit eficiența clinică în domeniul recuperării din adicții.

Programul Sf. Dimitrie sărbătorește 23 de ani de activitate în slujba celor care se luptă cu adicțiile, precum și familiilor acestora.
În această lungă călătorie, am întâlnit numeroase provocări și oportunități, însă, cu eforturi susținute și o echipă dedicată, am reușit să readucem speranța recuperării în inimile a mii de oameni răvășiți de problemele adicției. 

Supradozele au început să facă parte din discuțiile curente și în România.

În acest an, gândul nostru se îndreaptă spre cei ale căror vieți au fost afectate de supradoze. Familiile și prietenii celor care au pierdut pe cineva drag. Cei din sistemul medical de urgență care sunt, de cele mai multe ori, primii respondenți în cazuri de supradoze. Toți cei care, poate în mod spontan, au fost martorii unui astfel de episod și au contribuit la salvarea vieții cuiva. Și, evident, la cei care suferă încă de dependența de droguri și se expun cu fiecare ocazie de consum unei supradoze cauzate de „lipsa certificatului de garanție” privind calitatea substanțelor consumate.

OPREȘTE CARUSELUL ADICȚIEI!
Te invităm la o incursiune în lumea recuperării și a consilierii din adicții, cu informații despre abordări contemporane, tehnici și instrumente care și-au dovedit eficiența clinică în cei 22 de ani de experiență a noastră în domeniu.
Oamenii care suferă din cauza dependenței au nevoie de profesioniști care să înțeleagă mai bine boala adicției, ce funcționează și ce nu, dar și să promoveze metode de recuperare bazate pe studii de eficiență.
Crezi că ar trebui să se facă mai multe pentru dependenți?
Începe tu!

Pagini