Back to top

Aniversare 23 de ani de activitate

Programul Sf. Dimitrie sărbătorește 23 de ani de activitate în slujba celor care se luptă cu adicțiile, precum și familiilor acestora.
În această lungă călătorie, am întâlnit numeroase provocări și oportunități, însă, cu eforturi susținute și o echipă dedicată, am reușit să readucem speranța recuperării în inimile a mii de oameni răvășiți de problemele adicției. La ceas festiv, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Dimitrie Basarabov, Echipa Programului vă invită să îi fiți alături la evenimentele organizate.

Marți, 24 octombrie, ora 18:00, “Adicțiile – soluții și intervenții”, online, platforma Zoom.

 Fondatorul Programului Sf. Dimitrie Basarabov, Floyd Frantz, alături de colaboratoarele sale de nădejde, Claudia Varga, coordonator program și Nicoleta Amariei, coordonator clinic, reprezintă o echipă dedicată care a fost prezentă de la priimii pași ai acestui drum remarcabil. Acești pionieri ai ajutorului pentru adicții au acumulat o experiență valoroasă și înțelegerea profundă a complexității acestor probleme.

Te invităm la o incursiune în lumea recuperării și a consilierii din adicții, cu informații despre abordări contemporane, tehnici și instrumente care și-au dovedit eficiența clinică în cei 23 de ani de experiență a noastră în domeniu. Oamenii care suferă din cauza dependenței au nevoie de profesioniști care să înțeleagă mai bine boala adicției, ce funcționează și ce nu, dar și să promoveze metode de recuperare bazate pe studii de eficiență. 

Link înscriere seminar: https://forms.gle/zXtJNNihr5WLxG1e9 Participarea este gratuită!

Miercuri, 25 octombrie și joi, 26 octombrie – “Nu mă las manipulat”, sesiuni de informare și prevenire în școlile din mediul rural

Chiar dacă tematica abuzului de substanțe a câștigat popularitate și notorietate în rândul comunității, această problemă continuă să fie învăluită în mister și necunoscute profunde, indiferent de opiniile personale.
Așadar, o parte din membrii echipei de consiliere de la Sf. Dimitrie (Claudia Varga, Nicoleta Amariei, Alexandra Cioaza, Elena Tamaș și Axenia Băbășan, consilieri în adicții), vor discuta cu elevii, din clasele V-VIII, despre cum pot să-și trăiască viața fără să consume substanțe (alcool, tutun, droguri, jocuri de noroc), în cadrul unor sesiuni de prevenire și informare.

 

Vineri, 27 octombrie, "ZIUA PORȚILOR DESCHISE" în cadrul Centrului de zi "Casa Albă", situat pe strada Salcâmului nr. 20, începând cu orele 12:00.

GRUP FESTIV cu invitați din comunitate, prieteni, profesioniști și de asemena vom sărbători abstinena și zilele de naștere a celor născuți în luna octombrie.
RUGĂCIUNE adresată Sfântului Dimitrie, în prezența preoților voluntari și consilierii spirituali ai programului, cerându-i să ne ocrotească în vremuri de necaz, să ne izbăvească de boli și suferințe, să ne consoleze în momentele de întristare și să fie grabnic ascultător la rugăciunile noastre, mijlocitor către Hristos Domnul. În spiritul credinței, ne străduim să cultivăm virtuți precum blândețea, smerenia, milostivenia, iertarea și dragostea față de aproapele, așa cum Sfântul Dimitrie a exemplificat în viața sa.

Pentru a vă înscrie la acest eveniment, vă rugăm să trimiteți un SMS cu mesajul "PARTICIP" la numărul de telefon 0755683330.

Vă așteptăm cu drag să aducem recunoștință pentru ocrotirea Sfântului Dimitrie