Back to top

Dependența

Privind alcoolismul ca pe o boală, ne e mult mai clar că poate afecta pe oricine, poate apărea în orice familie și în orice comunitate. Același lucru este valabil pentru fiecare din celelalte dependențe pe care programul nostru le abordează. Considerăm că este important să fim informați, aceasta poate schimba radical atitudinea față de ceea ce se întâmplă cu viețile noastre și ce putem face pentru a le îmbunătăți. Soluția începe cu înțelegerea faptului că dincolo de o anumită linie, consumul nu mai poate fi privit ca o chestiune de alegere sau de voință, ci este o boală complexă, care se aseamănă destul de mult cu diabetul, iar pentru a ne simți mai bine e nevoie de un regim strict.

Fie că vorbim despre marijuana, heroină, cocaină, LSD, extasy sau atât de prezentele etno-botanice (sau „legale”), drogurile sunt cele care lovesc din ce în ce mai mult în cei mai tineri dintre cei dragi ai noștri.

Deși ar putea fi trecute la categoria „droguri legale”, medicamentele cu proprietăți psihotrope (adică, cele care ne schimbă starea de dispoziție) sunt un inamic ascuns, perfid și care are deseori aviz medical.