Back to top

Ce facem?

În munca noastră folosim modelul de tratament al „conceptului de boală” sau „Modelul Minessota”, care implică o abordare bio-psiho-socio-spirituală sau „multidisciplinară”. Aceasta înseamnă că boala alcoolismului este complexă și că trebuie tratată multi-dimensional. De multe ori, dependentul are nevoie de ajutor în mai multe domenii ale vieții lui, iar pentru recuperarea de durată pe care dorim să o obțină, abordăm toate dimensiunile vieții lui: fizică, mentală, emoțională, socială și spirituală.

Programul de consiliere este o rutină clinică destinată să-l ajute pe dependent să se oprească din consum și să trăiască o viață senină în abstinență, dar oferă sprijin și membrilor familiei să se recupereze din efectele traiului cu persoana dependentă și să învețe un mod nou de a trăi.

Programul Sf. Dimitrie colaborează cu sistemul de justiție, în speță Serviciul de probațiune, acesta din urmă putând referi către program persoane care au încălcat legea sub influența alcoolului sau a altor droguri.