Back to top

Linkuri utile

Folosind metoda de tratament Minnesota, la Programul Sf. Dimitrie abordăm cele 4 dimensiuni ale vieții clienților noștri: biologică, psihologică, socială și spirituală. Uneori, aceste discipline sunt necesare doar în stadiul inițial al recuperării, dar le sugerăm clienților noștri - dacă e cazul – să solicite ajutorul altor profesioniști în timpul și după terminarea programului de consiliere.

În unele cazuri recomandăm o internare la Ergoterapie sau la Psihiatrie, pentru a trece cu bine de eventualele simptome de sevraj care pot apărea la încetarea consumului.

Dacă în urma evaluării inițiale considerăm că e bine pentru persoană să iasă pentru o vreme din mediu său, recomandăm o perioadă de internare într-o clinică rezidențială, precum Clinica Oxigen din Bacău, Centrul de la Șura Mică, din Sibiu sau cel de la Șelimbăr - Insula Speranței (pentru femei) și continuarea programului de recuperare după externare, cu participare și la grupuri de suport.

În activitatea noastră colaborăm strâns cu diferite grupuri de suport, fără a fi afiliate lor. Aceste programe, precum Alcoolicii Anonimi și grupurile familiale Al-Anon utilizează principii similare cu cele folosite de noi. Mai există în comunitate grupuri de suport care abordează alte dependențe și sprijină recuperarea membrilor lor și dobândirea unei abstinențe senine: JA (jucătorii anonimi), OA (consumatori compulsivi de alimente), Narcoticii Anonimi, SA (pentru dependența de sex și pornografie), ACA (grup pentru persoane provenind din familii cu alcoolism sau disfuncționale în alt fel). Noi sprijinim aceste programe și lucrăm cu acestea pentru a-i ajuta pe nou-veniți să se integreze în grupurile de suport înainte și după participarea la programul nostru de consiliere.

Alte resurse din comunitate:

Număr unic urgențe 112
Anti-suicid 0800 801 200
Violență domestică - Apel gratuit 0800 500 333
Alcoolicii Anonimi  - Tel. 0770-225522