Back to top

Diversiune

Programul Sf. Dimitrie colaborează cu sistemul de justiție, în speță Serviciul de probațiune, acesta din urmă putând referi către program persoane care au încălcat legea sub influența alcoolului sau a altor droguri. Cele două instituții conlucrează în vederea prevenirii recidivei comportamentului și adoptarea unei conduite responsabile privind consumul de substanțe.

Pe perioada în care aceste persoane sunt sub supravegherea Serviciului de probațiune pot participa la activitățile de consiliere, grupuri de suport, curs de responsabilizare și muncă în folosul comunității.

Oferim cursuri de responsabilizare și educare despre riscurile consumului de substanțe psihotrope pentru clienți care s-au încadrat la consum de risc/dăunător (fără indicii de dependență) în urma realizării unei evaluări de specialitate. Aceste cursuri sunt susținute de către consilierii în adicții și consilierii de egali, acreditați ca și formatori.

Clienții pot fi trimiși de Serviciul de probațiune, alte instituții de cercetare juridice sau angajatori. Cursurile pot fi susținute la sediul programului, dar și la sediul instituției care îl solicită.

Scopul acestor cursuri este de a-i familiariza pe participanți cu limitele consumului rațional de alcool, caracterul progresiv al bolii dependenței și soluții de recuperare.