Back to top

Tratamentul eficient în adicții - Modelul Minnesota

Intervenția în cazul abuzului sau dependenței de substanțe și comportamente acoperă o plajă amplă de abordări. Între acestea, Modelul Minnesota se evidențiază ca fiind cel mai eficient pentru că oferă o abordare holistică și pragmatică pentru recuperare. Atât studiile, cât și practica clinică ne arată că abordarea complexă bio-psiho-socio-spirituală centrată pe ideea de abstinență totală oferă rezultate pe termen lung în termeni de stopare a consumului, dar și de creștere a bunăstării persoanei consumatoare. Orice altă încercare care abordează adicția parțial sau doar tratarea simptomelor specifice este insuficientă și ineficientă.

Dorim să prezentăm publicului larg și profesioniștilor în ce constă această metodă de intervenție, de ce e nevoie de o abordare multi-axială și pluri-disciplinară, cum pot fi utilizate resursele din comunitate, cum funcționează în societatea noastră și, bineînțeles, care sunt direcțiile de dezvoltare posibile.

De 20 de ani, Programul Sf. Dimitrie dezvoltă programe de intervenție bazate pe această metodă, iar rezultatele activităților noastre sunt măsura succesului.


Lector: Nicoleta Amariei

Cu peste 18 ani de experiență în domeniul recuperării din dependențe, Nicoleta Amariei este consilier în adicții și coordonator clinic în cadrul Programului Sf. Dimitrie, Cluj-Napoca. Cu studii în asistență socială, master în consiliere și psihoterapie, specializare în cadrul ISAACS - Institute for Substance Abuse & Addiction Center of Studies și NET Training USA, Nicoleta a participat la implementarea în România a primului centru de consiliere pe model Minnesota pentru recuperarea din dependența de alcool, droguri, jocuri de noroc, pornografie, medicamente, dar și la dezvoltarea de proiecte în instituții medicale, în sistemul de justiție. În paralel, este cadru cadru asociat la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul UBB Cluj-Napoca.


Pentru a participa la eveniment este necesară înscrierea prin completarea formularului disponibil la acest link:

Înscrieri la: https://forms.gle/aFEEzAXNXMuDVJKV9

Contribuția personală: 70 lei
*Vino împreună cu 1 coleg/ colegă și tu beneficiezi de 50 % reducere la intrare.