Back to top

Droguri

Fie că vorbim despre marijuana, heroină, cocaină, LSD, extasy sau atât de prezentele etno-botanice (sau „legale”), drogurile sunt cele care lovesc din ce în ce mai mult în cei mai tineri dintre cei dragi ai noștri.

Spre deosebire de alcool, dependența de droguri are o evoluție rapidă, unele dintre substanțele de mai sus cauzând dependență după doar o singură utilizare.

Simptome ale dependenței

  • Preocuparea faţă de drog (cauți să îți procuri, obsesia, dorința de a consuma);
  • Creşterea toleranţei (nevoia de o cantitate mai mare pentru a obţine acelaşi efect, ex: schimbarea dispoziţiei);
  • Manifestări de sevraj la încetarea consumului;
  • Eşuarea sistemului de valori a persoanei (aceasta minte, înşeală, ascunde, neagă, devine conflictuală, se izolează), prioritatea devine consumul de drog;
  • Deteriorare fizică (afecțiuni medicale asociate consumului, inclusiv deteriorare cognitivă, accidente), socială (pierderea prietenilor, a locului de muncă), mentală și emoţională (sentimente de vinovăţie, ruşine, frică, învinovăţirea altora pentru probleme).

 

Fie că vorbim despre o dependență fizică, fie despre una emoțională, drogul ne jefuiește trupul, sufletul, visele, viața.

Deși nu e ușoară, recuperarea e posibilă. Dați-ne un semn, faceți o programare și haideți să vedem cum putem ieși din această capcană pe care ne-o întind drogurile.

BOALA ADICŢIEI AFECTEAZĂ TOATE DIMENSIUNILE PERSOANEI CONSUMATOARE, PRECUM ŞI PE TOŢI MEMBRII FAMILIEI ACESTEIA!

SINGURA SOLUȚIE ESTE ABSTINENȚA TOTALĂ!