Back to top

Echipa

Floyd Frantz

Fondator program, supervizor de specialitate

psiholog, consilier în adicții, misionar al Centrului Misionar Creștin Ortodox St. Augustin, Florida, USA. 

Floyd Frantz are o formare academică în psihologie la Wichita State University, cu o vastă experiență profesională în consilierea în adicții. Floyd a lucrat în SUA atât în centre de tip rezidențial, cât și ambulatoriu (Valley Hope Association, Cushing, Oklahoma și St. Francis Regional Medical Center, Wichita, Kansas). Are în spate peste 31 de ani de implicare activă şi muncă voluntară în programele comunitare bazate pe Cei 12 Paşi. Este acreditat ca specialist în adicţii de către State of Kansas Regulatory Board (U.S.).

În anul 2000 a venit în România ca misionar și expert în adicții, voluntar în cadrul Asociației Christiana și a inițiat Programul Sf. Dimitrie Basarabov bazat pe Modelul Minnesota bio-psiho-socio-spiritual. În prezent, este implicat în dezvoltarea de servicii de consiliere în adicții și programe de formare în adicții în alte locații din țară (în special în Moldova), Africa și Alaska. Este co-fondator al Programului Naţional Antidrog al Bisericii Ortodoxe Române sub patronajul Patriarhiei Ortodoxe Române. A scris publicații de specialitate traduse în limba română.

 


Claudia Varga

Coordonator program

consilier în adicții, formator, asistent social

Cu 21 de ani de experiență în domeniul recuperării din dependențe, Claudia Varga este în prezent coordonator al Programului Sf. Dimitrie, fiind implicată în managementul organizațional, administrativ, financiar și în dezvoltarea de proiecte educaționale. Studiile de bază și masterul sunt în asistență socială. Are specializare ca și consilier în adicții și formator în cadrul ISAACS - Institute for Substance Abuse & Addiction Center of Studies și NET Training USA. În prezent, este student doctorand la Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Istorie și Filosofie, Școala doctorală de Filosofie.

Claudia a participat la implementarea în Cluj-Napoca, România, a primului centru de consiliere după Model Minnesota bio-psiho-socio-spiritual pentru recuperarea din dependența de substanțe și comportamente, dar și la dezvoltarea de proiecte de intervenție în instituții medicale, sociale, în sistemul de justiție și în companii publice și private. A coordonat proiecte europene pilot în România și Europa pe domeniul adicțiilor. A realizat cursuri de pregătire pentru profesioniști și a contribuit la publicații de profil. În paralel, este și cadru asociat la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul UBB Cluj-Napoca, supervizând practica de specialitate a studenților.

 


 Nicoleta Amariei

Coordonator clinic

consilier în adicții, formator, asistent social

Cu 21 de ani de experiență în domeniul recuperării din dependențe, Nicoleta Amariei este consilier în adicții și coordonator clinic în cadrul Programului Sf. Dimitrie și este implicată în  îndrumarea de specialitate a consilierilor în adicții și în dezvoltarea de proiecte clinice și educaționale. Licențiată în asistență socială și absolventă de master în consiliere și psihoterapie, Nicoleta are o specializare în cadrul ISAACS - Institute for Substance Abuse & Addiction Center of Studies și NET Training USA ca și consilier în adicții și formator.

Nicoleta a participat la implementarea în România a primului centru de consiliere pe model Minnesota pentru recuperarea din dependența de alcool, droguri și comportamente, dar și la dezvoltarea de proiecte în instituții medicale și în sistemul de justiție. A realizat cursuri de pregătire a specialiștilor și a contribuit la publicații de profil. În paralel, este cadru asociat pentru coordonarea studenților în practică la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul UBB Cluj-Napoca.

 


 Laura Popovici

Consilier familial

psihoterapeut de familie, formator, asistent social

Cu 18 ani de experiență în domeniul recuperării din dependențe, Laura Popovici este în prezent consilier familial în adicții. Studiile de bază sunt în asistență socială, având și o specializare în consilierea în adicții și psihoterapie familială sistemică (practicant în supervizare). Și-a adus contribuția la dezvoltarea programului familial în cadrul Programului Sf. Dimitrie. În consiliere individuală și de grup, Laura îi ajută pe aparținătorii persoanelor dependente să găsească soluții de recuperare atât pentru sine, cât și pentru cei dragi care se luptă cu adicția.   

 

 


Alexandra Cioaza

Asistent coordonator

consilier în adicții, asistent social

Alexandra și-a început activitatea de 6 ani prin stagiul de practică ca și studentă la asistență socială, urmând să facă parte din echipa Programului, unde a dobândit o bogată experiență în domeniul recuperării din dependențe. Alexandra are o dublă licențiere la Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca, în Asistență socială și Drept, absolvind ulterior și masterul în Probațiune.

Alexandra este direct implicată în activitatea de asistență socială și consiliere în adicții din cadrul Programului Sf. Dimitrie, oferind îndrumare și suport noilor veniți și derulând grupuri educaționale de prevenirea recăderii. De asemenea, își aduce contribuția ca important membru al echipei de management prin cunoștințele juridice și abilități organizatorice.

 


Elena Tamaș
 

Asistent social

consilier în adicții

Elena este cel mai nou membru al echipei, din iulie 2021, fiind în stagiul de pregătire ca și consilier în adicții. Și-a început misiunea la Programul Sf. Dimitrie ca student practicant la Facultatea de asistență socială, unde este în prezent masterand cu specializarea Probațiune. Este direct implicată în activitatea de asistență socială din cadrul Programului Sf. Dimitrie și contribuie la activitatea de editare și comunicare social media, încercând să vă aducă mai aproape de voi proiectele și activitățile pe care le derulăm.

 


Gabriel Bratu

Consilier de egali

lucrător social

Cu o experiență de 3 ani în munca de consiliere, Gabriel are în spate o experiență în recuperare de 11 ani în comunitățile grupurilor de suport de 12 pași. Este de profesie inginer constructor, iar în anul 2018 a schimbat  domeniul profesional și a decis să își folosească abilitățile umaniste în oferirea de speranță celor care suferă de dependențe. Gabriel a urmat cursuri de specializare în asistență socială și în interviul motivațional. Este direct implicat în activitatea de asistență socială din Centrul de zi, în relația cu grupurile de suport din comunitate și este consilier primar în grupul de consiliere.

 


Denisa Groza

Asistent social

Consilier în adicții

Denisa este proaspăt absolventă a Universității Babeș Bolyai, este direct implicată în activitatea de editare media și online, în oferirea de asistență socială în Centrele Programului Sf. Dimitrie, oferind îndrumare și suport noilor veniți și beneficiarilor centrelor. Este în curs de pregătire pentru a deveni consilier în adicții. 

 

 


Axenia Băbășan 

Psiholog voluntar

Consilier în adicții

Axenia este absolventă a Universității Babeș Bolyai, este direct implicată în activitatea de editare media și online, în oferirea de asistență socială în Centrele Programului Sf. Dimitrie, oferind îndrumare și suport noilor veniți și beneficiarilor centrelor. Este în curs de pregătire pentru a deveni consilier în adicții. 

 


 

Emilia Morar

Asistent administrativ

contabil primar

Cu o experiență de 23 de ani în cadrul Asociației Christiana la proiectul Policlinica fără plată, Emilia activează ca și contabil primar la Programul Sf. Dimitrie de la începuturile acestuia. Este implicată direct în realizarea situațiilor financiar contabile primare, a situațiilor de gestiune primară și administrative, a rapoartelor financiare și a documentației către instituții finanțatoare.

 

 


Mircea Păvălucă 

Economist, expert contabil 

Cu o experiență de peste 23 de ani în cadrul Asociației Christiana, Mircea activează ca și expert contabil pentru toate proiectele, de la începuturile acestora. Supervizează și organizează activitatea contabilă a Asociației și realizează toate demersurile legale necesare și a rapoartelor financiare către instituții finanțatoare.


Pr. Liviu Borșa

preot voluntar

Pr. Liviu este preot paroh în comuna Sânpaul, jud. Cluj. A fost alături de noi chiar din primii ani de activitate, fiind promotor și susținător al primului proiect de informare, consiliere din mediul rural din România. Sub îndrumarea lui, enoriași și alte persoane din comunitate și-au regăsit sufletul adânc îmbolnăvit de adicții. A contribuit ca și consilier spiritual la derularea programului de consiliere în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Săvădisla. Un număr semnificativ de persoane din această așa numită „anticameră a morții” au fost reintegrate social. Pr. Liviu a fost implicat și în derularea activităților din centrul de zi, la activități de informare în parohii și continuă să fie o resursă importantă pentru persoanele în recuperare.

 


Pr. Călin Popovici

preot voluntar

Pr. Călin este preot paroh în Cluj-Napoca la parohia „Sf. Apostol și Evanghelist Ioan”. Pr. Călin a fost alături de noi din primii ani de activitate, oferindu-și suportul în activitățile de informare în parohii și în consilierea duhovnicească a persoanelor în recuperare.

 

 


 @ Marius Călina | Artics Foto Vision