Back to top

Speranță de Crăciun, ediția a X-a, 2023

Magia sărbătorilor de iarnă strălucește în bucuria reunirii cu familia și prietenii, în speranțele care reînvie cu fiecare an, în acea nostalgie plină de căldură a copilăriei și plăcerea colindului.

A 10-a ediție a evenimentului caritabil „Speranță de Crăciun” aduce din nou în atenție familia, atât pe cea de acasă, cât și pe cea din „program”. Ca de obicei, echipa Programului Sf. Dimitrie va ghida acest drum prin activități specifice de recuperare:

Participarea la evenimentele menționate mai sus este GRATUITĂ, iar înscrierea se face prin următorul link: https://forms.gle/DL2euAqc5QRVJGi48

1. Seminar "Speranță de Crăciun în lumea recuperării"  susținut de Claudia & Nicoleta, consilieri în adicții în data de 18 decembrie ora 18:00, Zoom, cu gânduri de pace și cu încrederea că nu e niciodată prea târziu să învățăm să ne bucurăm și să ne oferim nouă blândețea unor sărbători mereu visate.

Odată cu abstinența de la substanțe și comportamente, avem acces la ceva minunat – recuperarea noastră. Iar atunci când „dăm de gustul recuperării”, ni se ridică ceața de pe ochi: începem să vedem, să gândim, să simțim altfel. Și vrem mai mult.

Și vrem un altfel de Crăciun. Unul care să se apropie, pe cât e omenește posibil, de poveștile pline de lumină și căldură. Dar, mai știm oare cum să facem asta? (Mai) Știm noi calea către bucuria simplă pe care ne-o amintim din copilăria noastră sau a altora?

 2. Grupuri de Prevenire a Recăderii „Fii treaz de Sărbători!” - susținut de Alexandra, consilier în adicții în 20 decembrie ora 18:00 și Elena, consilier în adicții în 27 decembrie ora 18:00.

Cu sărbătorile în fața noastră, vrem să subliniem importanța de a fi treaz și conectați cu obiectivele noastre de recuperare. Știm că această perioadă poate aduce provocări suplimentare, iar presiunile sociale pot fi intense. 

Așadar, Grupul de Prevenire a recăderii ne va ghida în explorarea unor strategii practice pentru a gestiona presiunile sociale și provocările specifice acestui sezon festiv, menținându-ne concentrați pe drumul nostru de recuperare.

3. Pachete de Crăciun și Anul Nou în Centrul de zi

Unii prieteni ai Programului Sf. Dimitrie se confruntă cu greutăți semnificative în viața de zi cu zi, depășind provocările asociate cu abstinența și procesul de recuperare. O parte dintre ei vor primi de Crăciun și Anul Nou, 

În cadrul Centrului de zi "Casa Albă", pachetele au fost oferite săptămânal pe parcursul anului , cu atât mai mult ne dorim să le fim aproape în pragul sărbătorilor, așa că vom oferi 35 de pachete alimentare între 19 și 21 decembrie orele 9-13, „un semn de la Moș Crăciun" oferit de spiridușii Moșului - asistenții sociali: Alexandra, Elena, Gabi, Denisa și Axenia.

Prin contribuțiile la serviciile noastre, donații și sponsorizări ați susținut fiecare această misiune.

Cu prețuire,
Echipa Programului Sf. Dimitrie