Back to top

Grupuri de suport

Programul Sf. Dimitrie a susținut în permanență dezvoltarea comunității grupurilor de suport. Oferă spațiul întâlnirilor grupurilor de suport pentru diferite dependențe sau pentru familiile dependenților. Acest serviciu întregește lanțul terapeutic, oferindu-le beneficiarilor din programele de consiliere o comunitate de recuperare care să îi sprijine în menținerea abstinenței pe termen lung (reamintindu-ne că dependența e o boală cronică).

Principiile de bază ale acestor grupuri sunt că „nu suntem singuri”, recuperarea e ”molipsitoare”, „dacă tu poți, și eu pot!”, într-ajutorarea celor nou-veniți și nu numai.

Zilnic au loc astfel de întâlniri în Cluj-Napoca.

Orice persoană care simte că ar avea o problemă legată de dependență poate să se prezinte, în condiții de anonimat total, la aceste întâlniri pentru a vedea cum reușesc alți oameni care suferă de dependențe. Vezi orarul aici.

Voluntarii și consilieri de egali au responsabilități în coordonarea acestor activități, organizarea spațiului de întâlnire, îndrumarea noilor veniți. Programul Sf. Dimitrie încurajează frecventarea grupurilor de suport (AA, NA, Al-Anon, ACA, DSA, JA...) și susține principiile acestora.