Back to top

Evaluare și orientare

Scopul primei întâlniri dintre consilier și client sau familia sa este de a evalua situația cu care se confruntă și de a-i orienta și informa despre serviciile noastre.

Pentru screening și evaluarea consumului de alcool/droguri/comportamente sunt folosite instrumente standardizate, precum AUDIT (un instrument al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii), DRINC, cele 20 de întrebări.

Serviciul de evaluare are drept scop clarificarea problemelor abuzului sau dependenței, orientarea cu privire la resursele disponibile, informarea despre pașii următori, dezvoltarea motivației pentru schimbare, selectarea în vederea includerii în programul de consiliere. Persoanele care necesită o intervenție medicală (de ex., dezintoxicare) sau de altă natură sunt trimise către instituțiile medicale sau sociale abilitate.

Dacă vedem împreună că este un program care vi se potrivește și sunteți dispus să acordați o șansă Celor 12 Pași, vom continua procesul de admisie care va include întrebări despre consumul de substanțe, situația familiei, istoricul medical, studiile urmate și probleme de sănătate mintală.

Această activitate se derulează la sediul centrului pe baza unei programări prealabile.