Back to top

ZIUA INTERNAȚIONALĂ DE CONȘTIENTIZARE A SUPRADOZEI

ZIUA INTERNAȚIONALĂ DE CONȘTIENTIZARE A SUPRADOZEI este marcată, anual, la data de 31 august.

Statisticile oficiale din România oferă cifre incredibil de mici (cca 1%) pentru incidența supradozei. Dar cum credeți că sunt acestea pentru mama unui tânăr care la 20 de ani și-a prizat ultima doză într-o scară de bloc din Cluj-Napoca? Cum credeți că sunt pentru părinții unei tinere care, după revenirea de la o petrecere, își descoperă fiica fără suflare?

Ne e rușine să recunoaștem consumul de droguri, ne e și mai rușine să recunoaștem că am pierdut lupta cu viața în fața lor.

Așa că azi, la Programul Sf. Dimitrie, comemorăm „Victimele Necunoscute ale Supradozei” și ne îndreptăm gândul spre toate familiile care își plâng în anonimat și în secret copiii pierduți supradozei.

Și tot azi, în România, la Cluj-Napoca, ne întâlnim în grupul NarAnon al tuturor celor îngrijorați de dependența de droguri al cuiva important pentru ei.

Nu vom schimba lumea, știm, dar vom întinde mâna celor care caută un punct de sprijin în ceața groasă a bolii dependenței.

Credem că dacă ar trăi suficient de mult, cea mai mare parte a dependenților ar găsi drumul către recuperare. Și da, credem că fiecare viață contează. Dacă nu din alte motive spiritual-filosofice, măcar pentru că fiecare consumator de droguri e „cineva pentru cineva” – e fiul sau fiica părinților, e frate sau soră, e mamă sau tată.