Back to top

Speranță de Crăciun

Anul acesta am sărbătorit cea de-a V-a ediție a evenimentului Speranță de Crăciun.

Dacă în anii trecuți ne adunam împreună pentru un concert de colinde, în acest an am dorit să ducem colindul în locurile unde mergem săptămânal să transmitem mesajul de speranță al recuperării. 

În primul rând, am vrut să trăim o seară frumoasă cu comunitatea alumni, aceste persoane valoroase care au absolvit programul și duc mai departe, în diferite feluri și locuri, mesajul de recuperare. Ne-am bucurat de o seară de Crăciun în familia recuperării. Am colindat, am împărtășit gânduri și speranțe pentru viitor și ne-am bucurat de sarmale de post cu care am fost răsfățați de o familie dragă nouă, din comunitate.

Speranță de Crăciun a continuat cu o zi de colinde pe la porțile celor cu care colaborăm și unde facem săptămânal grupuri de suport sau ședințe de informare: la Adăpostul de noapte de pe str. Oașului, la clinica de Ergoterapie, Arhiepiscopie, Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj (DASM) și la 3 secții de la spitalul de Psihiatrie.

Iar pe măsură ce zilele ne-au adus mai aproape de Crăciun, colindul nostru ne-a purtat și în afara orașului, încărcați cu cadouri. Am fost la prietenii noștri de la Borșa, unde voluntari ai programului merg săptămânal pentru a susține grupul AA din cadrul Spitalului de boli psihice cronice. Însă, cei colindați am fost, până la urmă, noi. O altă zi petrecută prin zăpadă a fost la sanatoriul de la Săvădisla, unde din 2001 îi susținem pe cei ce se luptă cu boala dependenței și lucrează să își mențină abstinența. Am participat la grupul AA, am colindat, am oferit cadouri și ne-am bucurat de simplitatea întâlnirii. Cadourile nu i-au ocolit nici pe beneficiarii Centrului de Zi „Casa Albă”, cei care, săptămână de săptămână iau parte la activitățile de pe Str. Salcâmului și la grupurile de suport.

Speranța o vom duce mai departe și în noul an. Sau poate ea e cea care ne duce pe noi.

Vă transmitem un gând bun și vă dorim un timp de Crăciun binecuvântat și liniștit.