Back to top

Seminar educațional - Dependența de jocuri de noroc

Precum alcoolul, jocurile de noroc (păcănele, pariuri, poker, ruletă etc.) intră în categoria „gri” a obiectelor dependenței, dat fiind că ambele sunt legale și au un grad semnificativ de acceptare socială. Indiferent de cât de mult alcool se vinde la raft sau de cât de multe săli de jocuri există, nu există presiune socială pentru scoaterea lor în afara legii, fiind considerate adesea a fi comportamente recreaționale – și atât!

Atunci, cum se întâmplă ca cineva să piardă dreapta măsură și să dezvolte dependența față de aceste jocuri?

Care sunt simptomele dependenței? Chiar e așa de grav să fii dependent de jocuri? Poate e vorba doar de un om foarte bine dispus! Dacă nu e chiar așa, atunci cum se poate scăpa de această dependență? Există speranță?

Dacă v-am stârnit interesul, vă așteptăm alături de noi la o discuție despre specificul și soluția la dependența de jocuri de noroc.

Nu punem pariu că veți fi acolo, dar ne-am bucura să vă întâlnim!

Miercuri, 26 februarie 2020, între orele 18-20, la Bastionul Croitorilor, Cluj-Napoca.

Contribuție personală – 70 lei.

Înscrieri la: https://forms.gle/dsKSLdu1rpGqF5uW7

Cu 19 ani de experiență în domeniul recuperării din dependențe, Nicoleta Amariei este consilier în adicții și coordonator clinic în cadrul Programului Sf. Dimitrie, Cluj-Napoca. Cu studii în asistență socială, master în consiliere și psihoterapie, specializare în cadrul ISAACS - Institute for Substance Abuse & Addiction Center of Studies și NET Training USA, Nicoleta a participat la implementarea în România a primului centru de consiliere pe model Minnesota pentru recuperarea din dependența de alcool, droguri, jocuri de noroc, pornografie, medicamente, dar și la dezvoltarea de proiecte în instituții medicale, în sistemul de justiție. În paralel, este cadru cadru asociat la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul UBB Cluj-Napoca.