Back to top

Seminar educațional

Începând cu această primăvară ne-am propus să inițiem o serie de seminarii educaționale lunare, cu scopul de a contribui la înţelegerea conceptului de boalǎ a adicţiei şi la creşterea bunǎstǎrii oamenilor prin oferirea unor modele de recuperare bazate pe studii de eficienţǎ.

Ne adresăm publicului larg, celor care doresc să înțeleagă mai multe despre dependență și codependență, felul în care se instalează boala și în ce constă recuperarea, să învețe cum să construiască relații bazate pe încredere și cu limite sănătoase, celor ce doresc să prevină posibile dificiltăți ale copiilor lor de a face față situațiilor de viață. 

În data de 2 martie vom lansa acest proiect cu o primă întâlnire, în care îl avem ca invitat pe Floyd Frantz, cel care a adus în România, în urmă cu 18 ani modelul Minnesota de recuperare din adicții. 

Seminarul va fi în limba engleză, astfel că pentru a ne organiza mai eficient, vă rugăm să menționați în formularul de înscriere dacă aveți nevoie de traducere. Vom fi prezenți oricum o echipă care să faciliteze buna desfășurare a evenimentului și traducerea engleză-română.

Când? Unde? Cum?

sâmbătă, 2 martie 2019

orele 11.00-13.30

Turnul Croitorilor (Str. Baba Novac, nr. 2, Cluj-Napoca)

Pentru a participa la eveniment este necesară înscrierea prin completarea formularului disponibil la acest link: FORMULAR ÎNSCRIERE

Contribuția personală este de 40 RON.


Câteva informații despre speaker-ul invitat:

Floyd Frantz are o formare academică în psihologie, cu o vastă experiență profesională în consilierea în adicții, atât pentru tratamentul rezidențial, cât și ambulatoriu. Are în spate peste 30 de ani de implicare activă şi muncă voluntară în programele comunitare bazate pe Cei 12 Paşi. Aceasta a inclus munca în sistemul penitenciar, sistemul judiciar, în spitale şi în programe rezidenţiale specializate în tratamentul alcoolismului şi adicţiilor.

În noiembrie 2000 a inițiat în Cluj-Napoca Programul Sf. Dimitrie Basarabov (prin asociația AFMC Christiana), un program care oferă consiliere în adicții (individuală și de grup) și sprijină și colaborează cu grupurile de suport de „anonimi” (Alcoolicii Anonimi, Narcoticii Anonimi, Jucătorii Anonimi, Al-Anon, OA, DSA, ACA).  Este și cofondator al Programul Naţional Antidrog al Bisericii Ortodoxe Române.

Vom avea invitat și un membru AA în recuperare, care ne va împărtăși din experiența sa de viață, din perioada de consum și viața în abstinență.


Vă așteptăm cu drag și nu uitați să urmăriți și viitoarele noastre evenimente de acest gen.