Back to top

Dependența incrucișată

Seminarul dorește să explice un fenomen des întâlnit la persoanele în recuperare, înlocuirea unei dependențe cu alta, atunci când încearcă să fie abstinenți de la drogul inițial care le-a cauzat probleme. Vom încerca să explicăm: care sunt riscurile, cum funcționează dependența încrucișată, care sunt simptomele, cum abordăm pe cineva care se confruntă cu o astfel de situație și care este soluția pentru o persoană în recuperare. Acest seminar se adresează publicului larg dar și profesioniștilor din domeniul socio-medical.

Programul Sf. Dimitrie continuă seria de seminarii educaționale lunare, cu scopul de a contribui la înţelegerea conceptului de boalǎ al adicţiei şi de a crește conștientizarea publică privind modele de recuperare bazate pe studii de eficienţǎ. Suntem un proiect inovativ în societate, cel mai eficient model de tratament în adicții, adaptat după modelul multi-disciplinar Minnesota.

Pentru a participa la eveniment este necesară înscrierea prin completarea formularului disponibil la acest link: https://forms.gle/86gSk2VBNuzFdfGy7

Contribuția personală este de 40 RON.

Lector: Claudia Varga

Cu 19 ani de experiență în domeniul recuperării din dependențe, Claudia Varga este în prezent coordonator al Programului Sf. Dimitrie, Cluj-Napoca și consilier în adicții. Studiile de bază și masterul sunt în asistență socială având și o specializare ca și consilier și formator în cadrul ISAACS - Institute for Substance Abuse & Addiction Center of Studies și NET Training USA. De-alungul timpului Claudia a participat la implementarea în România a primului centru de consiliere pe model Minnesota pentru recuperarea din dependența de alcool, droguri, jocuri de noroc, pornografie, medicamente, dar și la dezvoltarea de proiecte în instituții medicale, sociale, în sistemul de justiție și în companii publice și private. A coordonat proiecte europene pilot în România și Europa pe domeniul adicțiilor și a contribuit la publicații de profil. În paralel, este și cadru asociat la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul UBB Cluj-Napoca, coordonând activitatea practică a studenților.