Back to top

26 iunie Ziua Internațională Antidrog

MAI BINE INFORMAT, MAI BINE AJUTAT!

Anul acesta mesajul antidrog strigă după nevoia de ajutor și soluții elaborate cu responsabilitate. Programul Sf. Dimitrie implementează și susține de 20 de ani modelul cel mai eficient de terapie în adicții – Modelul Minnesota – bio-psiho-socio-spiritual. Acest model a fost preluat de alți profesioniști din întreaga țară și implementat atât în centre rezidențiale, cât și în servicii ambulatorii. Cu stăruință și dedicație, toate generează succesul scontat. Este îmbucurător, dar în același timp strigătul de ajutor rămâne: SUNTEM PREA PUȚINI față de nevoile societății noastre. Investiția în soluții de recuperare bazate pe studii de eficiență lipsesc, ne bazăm mai mult pe inițiative private cu accent puternic pe terapia medicală, fără să avem o coerență de terapie pe termen lung privind celelalte aspecte ale bolii, psihologice, sociale și spirituale. Terapia dependenței presupune schimbarea întregului stil de viață, a valorilor ca sistem de referință, prevenirea recăderii, monitorizare și suport emoțional și social pe termen lung.

Ceea ce facem la Cluj-Napoca, în cele 2 servicii sociale acreditate (Centru de zi Casa Albă și Centrul de consiliere Răscruci) aderă la standarde de calitate a serviciilor de terapie în adicții.

  1. Oferim ceea ce știm că funcționează – echipa de consilieri și colaboratori, precum și metodele utilizate în terapie ghidează persoanele, de la cele mai nemotivate la cele mai dornice de schimbare, de la cei care suferă de sevraj, la cei care simptomele bolii abia încep să se dezvolte, de la cei care abia pășesc pragul recuperării până la cei care devin mentori pentru noii veniți.
  2. Ne asigurăm că cei care au nevoie de ajutor îl primesc: cei care dezvoltă boala adicției sunt primele victime, apoi cei apropiați, familia. Serviciile noastre acoperă o paletă complexă de problematici, astfel încât orice persoană care își dorește recuperarea are acces la resurse și competențele noastre. Funcționăm la capacitate aproape maximă, dat fiind resursele umane pe care le avem, dar suntem mereu în pionierat și dornici de a duce la îndeplinire soluții eficiente pentru cei care au nevoie.

Resurse pentru profesioniști:  

Modelul Minnesota - Nicoleta Amariei

Evaluare și intervenție de scurtă durată - Claudia Varga

Câteva gânduri privind ajutorarea băutorului problemă - Floyd Frantz

 

Resurse pentru clienți (persoane cu dependență și familii):

Cum îmi dau seama dacă am o problemă cu alcoolul/drogurile/alt comportament adictiv?

Cum poate opri familia comportamentul de întreținere? 

 

Pentru copiii tăi. Pentru soția și părinții tăi. Pentru tine.

Nu aștepta. Ne găsești la telefon 0755 683 330 sau contact@sfdimitrie.ro