De multe ori te-ai confruntat cu problema dependenței. Probabil, cel mai adesea, cu cea de alcool, dar sigur ai început să te întrebi tot mai mult ce e de făcut cu drogurile care au invadat lumea tinerilor.
Posibil să îți fie cunoscută frustrarea de a încerca să ajuți un băutor „să își bage mințile în cap”, să depășească nevoia de a bea și să își rezolve problemele cauzate de consum.
Oricâtă bunăvoință ai avut, nimic nu a funcționat pentru prea mult timp.
Cu siguranță, te-ai revoltat măcar o dată și ți s-a părut nedrept modul în care cei din jur l-au umilit pe cel care a băut, a jucat, s-a drogat și a decăzut de la nivelul statutului lui sau bunului simț, felul în care l-au repezit medicii sau n-a fost primit deloc prin spitale. Poate ai ascultat strigătele de ajutor ale mamelor, soțiilor sau copiilor lor. Și te-a durut.
Alteori, poate te-a înfuriat forța cu care un dependent a continuat să își rănească (fizic sau emoțional) familia. Ai vrut să îl oprești, ai vrut să îl salvezi, dar nimic din ce ai încercat nu a funcționat.
Poate că dependentul acesta a trăit chiar foarte aproape de tine, iar durerea a fost cu atât mai mare.
Dacă lucrezi cu oameni, fie ca medic, fie ca preot, psiholog sau asistent social, toate cele de mai sus îți sunt cunoscute. Uneori, ai spus că dependenții sunt slabi. Alteori, poate ai spus că dependența nu are soluție.
Însă, alteori, cu siguranță ai simțit că ai vrea să știi mai mult despre cum poate fi ajutat un om care bea, pariază sau se droghează să nu își mai facă rău lui și celor dragi și chiar să își refacă viața.
OPREȘTE CARUSELUL ADICȚIEI!
Te invităm la o incursiune în lumea recuperării și a consilierii din adicții, cu informații despre abordări contemporane, tehnici și instrumente care și-au dovedit eficiența clinică în cei 22 de ani de experiență a noastră în domeniu.
Oamenii care suferă din cauza dependenței au nevoie de profesioniști care să înțeleagă mai bine boala adicției, ce funcționează și ce nu, dar și să promoveze metode de recuperare bazate pe studii de eficiență.
Crezi că ar trebui să se facă mai multe pentru dependenți?
Începe tu!
Vino alături de formatorii noștri principali, Nicoleta Amariei și Claudia Varga, la un webinar gratuit despre dependență, o prezentare integrativă a bolii așa cum o înțelegem în cadrul Modelului Minnesota, cea mai eficientă abordare terapeutică a adicțiilor.
Cu această ocazie vei avea acces și la o prezentare a cursului de perfecționare „Consilier în domeniul adicțiilor”, un curs inovativ, acreditat de statul român și competitiv la standarde internaționale. Vei avea astfel acces direct la know-how-ul câștigat prin multă muncă directă cu persoanele cu dependență și familiile acestora, prin colaborările și training-urile cu specialiști din Statele Unite ale Americii și Europa, dar și prin verificarea în practică a principiilor de recuperare specifice.
Realitatea e că cei mai mulți dependenți vor muri din cauza bolii lor.
E o chestiune pe viață și pe moarte.
Nu vom putea salva pe toată lumea, dar pentru mulți vom putea face o diferență reală.
De viață și de moarte.
Floyd Frantz, psiholog, consilier în adicții și fondatorul primului program de recuperare din adicții din România:
„Cursul oferit de ARCADE Cluj este cel mai elaborat și profund curs pentru pregătirea consilierilor în adicții disponibil în România. Atât trainerii pe care i-am format de-a lungul anilor, cât și informațiile și abilitățile oferite se ridică la nivelul standardelor de formare din S.U.A. în ce privește Modelul Minnesota de recuperare din dependențe.
Îl recomand așadar cu drag și încredere tuturor celor interesați de a-i ajuta pe cei care suferă încă din cauza dependenței!”
|